Prenumerera
Prenumerera
Putin - USA - Afghanistan
© Kreml

Putin säger nej till transexuella – försvarar traditionella könsroller

Vladimir Putin anser att Ryssland ska vara öppna för att importera teknologi och ekonomiska idéer ifrån resten av världen. Men han markerar att de inte ska öppnas upp för uppluckrade könsroller och transsexuella diskurser.

Rysslands president talade om detta till journalister under sitt årliga julkonferens. Putin oroas över att internet öppnar upp för allt fler idéer om underliga könsyttringar.

”Om någon tror att män och kvinn är samma sak, låt dem tror det, men låt oss tänka på det sunda förnuftet”

Han förordar en traditionell inställning på manligt och kvinnligt. En moder har sin roll medan en fader har sin, argumenterar den ryske ledaren. Putin är övertygad om att ett samhälle rustat med denna struktur har bättre förutsättningar att överleva. Därpå ser han stora problem med missförstånd när könsrollerna luckras upp. Han hänvisade bland annat till USA där fängelsedömda byter kön till det kvinnlig för att hamnar i ett fängelse med kvinnor för att kunna trakassera dem.

Under föregående år stod ryske regeringen fast vid att det mer eller mindre ska vara omöjligt att byta kön i landet och få nya ID-handlingar därefter.

 

Russia rejects rights of sexual minorities & gender diversity – Putin ally ©RT