Prenumerera
Prenumerera
Invandring
CC BY 2.0 News Oresund - 20180701_Moderaterna_Ulf_Kristersson_Almedalsveckan_3343

Moderaterna: Förespråkar mer vaccinpassanvändning

Centerpartiet och Moderaterna tycker att regeringen borde använda vaccinpass i större utsträckning än de just nu gör. Moderaterna hade hellre sett breda krav på vaccinpass än alla dessa restriktioner.

”Vi moderater har länge förespråkat att Sverige i stället för bredare restriktioner i högre utsträckning skulle använda oss av vaccinpassen. Nu väljer regeringen en annan väg och man gör det med mycket kort varsel. Inte minst drabbar det olika branscher skoningslöst”, skriver Camilla Waltersson Grönvall, M:s socialpolitiska talesperson, på sin facebook under gårdagseftermiddagen.

Enligt MSN-nyheter har Camilla Waltersson Grönvall dessutom kritiserat återkommande restriktionerna för att störa hushåll och näringsidkares möjlighet att planera.

Även Centerledaren Annie Lööf framförde en likartad inställning under gårdagen.

”Centerpartiet hade hellre sett en större användning av vaccinpass istället för nya restriktioner men har respekt för Folkhälsomyndighetens analys om att det viktigaste nu är dos 3 för att begränsa spridningen och hälsoeffekter”, skrev hon på sin Twitter.