Prenumerera
Prenumerera
kritiserar regeringen
Av Arild Vågen - Eget arbete, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=16663328

Lotta Gröning: ”Stefan Löfven var ett sänke för partiet” – anser att regeringen utnyttjar landsbygden

”Socialdemokraterna däremot ökar och jag förstår också varför”. Dessa ord skriver den tidigare socialdemokraten och expressenkrönikören, Lotta Gröning, på sin facebooksida. Hon bedömer att Magdalena som kvinna fått till någon form av partiledareeffekt, trots att hon ”hittills inte gjort särskilt mycket, men hon har gett hopp.”

Gröning har genom åren kritiserat sitt gamla parti för att blunda för växande samhällsproblem och ser det inte som underligt att alternativa krafter växer fram inom politiken.

”Det är bara att erkänna att Stefan Löfven var ett sänke för partiet trots att han var oerhört skicklig i konsten att behålla makten.”, fortsätter hon med på sin facebooksida. Men hon tror att opinionssiffrorna hade fortsatta sjunka utan hans avgång.

Gröning anser att det är Socialdemokraterna som skapat stora klyftor i Sverige. Däribland miljöpolitiken har gjort livet omöjligt för vanliga hushåll och än mer på landsbygden, som skapar stora klyftor mellan olika segment i landet.

Hon anser att regeringen ”exploaterar landsbygden som om vi vore en koloni. Staten agerar totalitärt förändrar lagar och påverkar domstolar. Naturtillgångarnas inkomster och vinster håvas in i statskassan och de kommuner som blivit fråntagna sina naturrikedomar får ingenting, absolut ingenting tillbaka.”

Sveriges rikedom och möjliga självförsörjning vid kriser hänger på våra skogar, landets malmfyndigheter och rikets stora jordbruk. Det är snarare landsbygden som borde kompenseras för vad den tillför, resonerar hon i facebookinlägget.

”Därtill har vi den organiserade brottsligheten som ätit sig in i välfärdssamhället och som lurar till sig miljonbidrag, hotar handläggare och sjukhuspersonal, ser till att narkotikan flödar in i landet. Det är oerhört allvarlig situation.” Och i glesbygden är stöd från skola, polis och dylikt försvagad och Gröning har genom åren poängterat att det just är på landsbygden som dessa funktioner allra mest försvagas.

I nästa års riksdagsval kommer den tidigare socialdemokraten Lotta Gröning ställa upp för Liberalerna.