Prenumerera
Prenumerera
Av Frankie Fouganthin - Eget arbete, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=35886939 / © Vänsterpartiet Bilden på Dagostar: Fotograf Anna Tärnhuvud / Annie Lööf Av Centerpartiet (official) - L1410210, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=80839514

Förtroenderas för Annie Lööf i Sifos partiledarmätning – Andersson toppar – Dadgostar ökar

Centerledaren tappar åtta procentenheter i Sifos senaste förtroendemätning. Hon tappar därmed sin tredjeplats i förtroendeligan bland partiledarna och hamnar på en sjätteplats, rapporterar Expressen.

– Det är ett väldigt kraftigt ras i en enskild mätning, säger Sifos opinionschef Toivo Sjörén.

Mätningen tyder på att väljarna förkastar Annie Lööfs väldigt vrånga position i politikens mitt, där hon blockerar olika alternativ i stället för att tydligt ta ställning. Annie Lööf har trots allt en SD kritisk väljarskara och av allt att döma tappade hon respekten av att inte rösta på den rödgröna budgeten som lades fram.

Miljöpartiet har exempelvis beskylld Centerpartiet för all den politiska turbulensen som varit. Genom att C inte röstade på den rödgröna budgeten vann en budget som SD varit med och förhandlat fram.

Förtroendeligans ledare är med stor marginal Magdalena Andersson som växer med två enheter i undersökningen medan Ulf Kristersson tappar en procent.

Undersökningens stora vinnare är Nooshi Dadgostar som ökar med 4 procent och tar tredje plats i förtroendeligan.