Prenumerera
Prenumerera

Inga ungdomar inom synhåll när Revolutionär Kommunistisk ”Ungdom” ska demonstrera

Normalt vis brukar man associera ungdomsförbund med ungdomligt engagemang men så verkar det inte vara inom Kommunistiska Partiets ungdomsförbund ”Revolutionär Kommunistisk Ungdom”. När det sk. ungdomsförbundet skulle hålla en motdemonstration mot den socialdemokratiska utrikesministern Margot Wallströms besök i Karlstad samlades en liten skara kommunister långt över den normala medelåldern inom ett ungdomsförbund. Den enda tonåringen vid demonstrationen var Nils Backman (född 2002) som betraktar sig själv som en offentlig person trots att han bara har cirka 300 följare på Instagram.

Enligt den vänsterextrema podcasten Komintern som drivs av vänsterterroristen Tor Alsén 19850519 och den dömda mellanstadieläraren Axel Rosengren 198908293039 förekommer det en omfattande splittring inom Kommunistiska Partiet. Enligt podcasten befinner sig det sk. ungdomsförbundet i en konflikt med moderpartiet där RKU vill introducera en mer globalistisk politik med tillhörande vurm för invandring, HBTQ och liberalism.

 

Revolutionär Kommunistisk Ungdom avslutade till och med deras verksamhet efter att moderpartiet hade uttalat sig positivt för till Sverige som nation och blåljuspersonal.

Konflikten mellan den klassiska kommunismen och den liberala falangen inom Kommunistiska Partiet förklaras i sin helhet när Exakt24 intervjuade den fd. K-ledaren Joe Nilsson från Helsingborg.

 

Intervju med nationellt sinnad marxistledare

© Christian Peterson

Journalist Christian Peterson

Bjud gärna journalisten på en kopp kaffe genom att Swisha honom på 0760891489