Prenumerera
Prenumerera

Jimmie Åkesson älskar numera Public Service

Jimmy Åkesson vägrade att låta sig intervjuas i SVT i samband med valet 2018 för att SVT tog avstånd från hans uttalanden i en partiledardebatt. Debatten handlade om att invandrare inte får jobb och SD-ledarens teori var att de inte får det för att de inte är svenskar och måste bli det för att kunna bli del av vårt samhälle.

 “Frågan är om det inte är dags att lägga ned SVT”, sade Jimmie Åkesson 2018, efter allt tumult kring hans uttalande.

Det hela lät dock annorlunda under helgens landsdagar som är partiets riksstämma. ” Jag älskar public service. Jag tycker det är fantastisk idé, om man kan upprätthålla saklighet och opartiskhet och garantera bevakning i hela landet”, säger han till DN i anslutning till landsdagarna.

För att garantera programmens saklighet så anser han att de behövs ett vetenskapligt råd som kan kontrollera anmälningar mot dem. För att detta inte ska bli för dyrt vill han slå ihop SR, SVT och UR till ett gemensamt bolag, skriver Omni.