Prenumerera
Prenumerera

Vänsterterrorist samlar in pengar till mördare och svarta separatister

Den till synes ofarliga IT-konsulten Andreas Lindh 19770826 driver på sin fritid en vänsterextremistisk fånghjälp som samlar in pengar till livstidsdömda terrorister. Detta kunde jag avslöja ikväll på Exakt24.

Här är 43-åringen som finansierar livstidsdömda terrorister

 

Ett axplock av alla de terrorister som Andreas Lindhs världsomspännande terrornätverk stöttar går reportern Per Björklind igenom när Exakt24 genomför sin granskning. Det rör sig om allt ifrån polismördare, AFA-aktivister samt terrorister som gjort sig skyldiga till sabotage av infrastruktur.

Det hela handlar om organisationen Anarchist Black Cross vars uppdrag är att samla in pengar för att finansiera denna terrorism i hela världen. Organisationen finns i flera länder och arbetar gränsöverskridande. De organiserar insamlingar till terrorister i främst nordamerika men de har även ett intimt samarbete med terroristorganisationer i Sverige , såsom AFA. Andreas Lindh företräder den svenska grenen AV Anarchist Black Cross.

AFA samlar på regelbunden basis in pengar, via fånghjälpen ABC,  till våldsbejakande vänsterorganisationer. Andreas Lindh är den koordinerande kraften bakom detta.

Elias Tångvik (numera Pettersson) 19911017 som misshandlade den sverigevänliga aktivisten ”Ulven” fick sina böter betalda av Andreas Lindhs finansieringsnätverk. Genom att finansiera konsekvenserna av vänsterterroristers brottslighet blir också konsekvenserna för terroristerna förringade. På så vis underlättar Andreas Lindh för vänstern att arbete vidare mot de demokratiska krafterna i samhälle. Andreas Lindhs terrornätverk ställer ofta upp som målvakt för insamlingar till vänsterextrema terrornätverk som AFA.

När vi på Exakt24 söker Andreas Lindh för en kommentar om hans finansiering av terrorister flyr han våra frågor och stänger igen dörren. Han tar sin flykt in i sin lägenhet och vägrar svara på frågor om varför han finansierar livstidsdömda terrorister.

ABC-hjälpen är av allt att döma den svenska grenen av Anarchist Black Cross. Sedan 2018 har de arrangerat insamlingsfester till stöd för dömda nordamerikanska-anarkister men också åt den vänsterextrema miljön i Sverige. ABC-hjälpen har sin grund i Solidaritetsfonden som grundades av terrorister inblandade i Göteborgskravallerna 2001 för att ge hjälp åt de vänsteraktivister som åkte fast. Efter avtjänade straff lades gruppen på is. 2012 återuppstod den dock. Efter att par år bytte den namn till ABC-hjälpen.

Andreas Lindh vill gärna benämna hela den svenska högeroppositionen med begreppet ”nazist och ”fascist”. Han ser det som fullt försvarbart att dessa misshandlas av vänsterextrema. Han beskriver konservativa som ”fascister med klass” och skriver även att fascister ska misshandlas.

Det kan uppfattas som ironiskt att samtidigt som Andreas Lindh finansierar kommunister bor han på första våningen i en bostadsrätt i Göteborg. Det innebär att han känner sig relativt trygg trots att han står bakom finansieringen av flera livstidsdömda mördare.

På facebook är Lindh vän med flera vänsterextremister som bland annat med Mattias Wåg (710401-0033) och Sara Leifsdotter (820221-1648). Han verkar dock inte interagera särskilt mycket med sin familj och han syns heller inte på familjehögtider enligt uppgifter från familjens facebookkonton.

Förutom att samla in pengar bistår även Andreas Lindh med programmering för diverse vänsterextrema projekt. Därpå är Lindh aktiv musiker under pseudonymen ”Darkstr”. Han har några enstaka gånger fått spela på vänsterradikala evenemang.

© Christian Petersson

Journalist Christian Peterson

Bjud gärna journalisten på en kopp kaffe genom att Swisha honom på 0760891489