Prenumerera
Prenumerera

Vaccinpass kan komma att införas för restauranger, biografer och gym

Folkhälsomyndigheten skissar just nu på ett förslag om att vaccinpass ska krävas för även gym- och restaurangbesök. Enligt flera svenska medier finns det planer på att utvidga restriktionerna ytterligare om coronapaniken förvärras.

Regeringen och FHM har bekräftat att vaccinationspass/bevis högst troligt bör användas uppvisas för biograf – och konsertbesök. För de verksamheter som inte vill införa vaccinationskrav kommer speciella och komplicerande regler att införas.

FHM kommer troligtvis i december uppmana människor att i största möjliga mån jobba hemifrån. Nya och breda restriktioner diskuteras dessutom.

På sidan mittskifte.org har en underskriftskampanj startat sedan regeringen igår flaggade för vaccinpass. Uppropet har på ett dygn nästan samlat  6000 underskrifter.

Alternativ för Sverige är det enda parti som aktivt ifrågasätter vaccinpass i Sverige. På sin twittersida skriver partiledaren Gustav Kasselstrand följande.

”Alternativ för Sverige säger starkt NEJ till vaccinpass. Vaccinpass innebär ett indirekt tvång och bryter därmed mot fundamentet i svensk vaccinpolitik: frivilligheten. Individer ska inte få sin frihet graderad utifrån vaccinationsstatus.”