Prenumerera
Prenumerera
Kristian Pohl/Regeringskansliet

Regeringen inför vaccinpass

Folkhälsomyndigheten vill införa covidpass för evenemang med fler än 100 personer inomhus enligt läckta uppgifter till media.

Regeringen presenterade åtgärder idag på en presskonferens. Enligt utsago ska passet börja gälla från och med 1 december.

– Du som är ovaccinerad kan inte leva som vanligt, ditt viktigaste bidrag är att vaccinera dig, säger socialminister Lena hallengren, sa socialminister Lena Hallengren på presskonferensen under eftermiddagen

Framtagandet av ett vaccinpass påbörjades redan i somras. Det innebär att ovaccinerade inte kan delta på idrottsevenemang inomhus.

Det kommer delvis som en chock för idrottsrörelsen.

– Vi har inte förberett oss på det här, men jag har varit övertygad och beredd på att något kan hända, säger SHL-laget Malmös vd och sportchef Patrik Sylvegård, enligt Expressen.

Anonyma källor från näringslivet inom nöje från Stockholm har till Svenska Morgonbadet sagt att de känner oro. Det misstänker att detta kan vara ett första steg mot att införa vaccinpass kring fler sorters tillställningar och försvåra för hela nöjessektorn.