Häromdagen rapporterade Svenska Morgonbladet om den våldsbejakande vänsterpartisten Felicia Sörensen 19990523 som skulle ställas inför rätta för våldsamt upplopp efter att sten hade kastats mot polis. Förutom vänsterpartisten åtalas även Daniel Häggstam 19841011, Axel Johansson 19880823, Carlos Fontele 19941028 och Andreas Samuelsson 19900610.

Rättegången som hålls mellan den 16-17 november vid Göteborgs Tingsrätt är en del av göteborgspolisens stora insats mot vänsterextremister som har skett till följd av upprepad brottslighet från den våldsbejakande vänstermiljön. Vid Nordiska motståndsrörelsens demonstration den första maj 2019 deltog flera vänsterterrorister i våldsamma upplopp där sten kastades mot polis och där polishästar plågades.

© Exakt24

Under rättegångarnas första dag närvarade flera vänsterpartister kopplade till Syndikalistisk Ungdom för att stödja vänsterpartisten Felicia Sörensen. Ungdomsförbundet har i sin tur kopplingar till vänsterterroristerna i AFA som de bland annat hjälper till att finansiera. Man brukar säga att AFA inte hade existerat om det inte vore för SUF.

 

©Exatkt24. Här ser vi en av arrangörerna bakom SUF:s demonstration ”Ta Natten Tillbaka” som även kom för att stödja Felicia Sörensen vid rättegången. Se Exakt24.s reportage från ”Ta Natten tillbaka” 13-08-2021.
© Christian Peterson

Journalist Christian Peterson

Bjud gärna journalisten på en kopp kaffe genom att Swisha honom på 0760891489