Prenumerera
Prenumerera

Demonstration i Stockholm mot vaccinpass och coronapanik

”Det handlar inte om smittspridning, utom att kontrollera världens befolkning”, står det i deras youtubevideo.

Rörelsen heter World wide demonstration 5.0. På lördag, kl 13, ordnar de en manifestation i Tjurbergsparken (Stockholm) där de vill samla så många som möjligt för att stå upp emot pandemilag, vaccinpass, grundlagsändringar och alla andra kontrollmekanismer som statsmakterna världen över har infört med hänvisning till covid-19. Pandemilagen som S-regeringen vid tillfällen har diskuterat att förlänga kommer även att kritiseras. Det fanns inga partier i riksdagen som vågade ifrågasätta lagen när den kom i början av 2021.

Det enda organiserade partiet utanför riksdagen som vågade ifrågasätta vaccinpass och pandemilag har varit Alternativ för Sverige.

Under slagordet ” Frihet för Sverige” kommer bland annat den nationalromantiske konstnären Markus Andersson tala vid manifestationen. Han har varit en flitig oppositionell debattör under hela coronakrisen. Han talar om ”coronaoperationen” och hur denna drivs på av globalistiska intressen som vill före alltmer makt ifrån folken.

Markus är själv en klassisk konstnär som blev berövad delar av sin försörjning när restriktionerna hindrade honom från att bjuda in större mängder människor till sina konstutställningar.

Den coronaskeptiska rörelsen har sedan våren 2020 ställt sig frågade om demokratiska fri – och rättigheter borde kunna monteras ner för en sjukdom som av många inom rörelse ser som en vanlig influensa.