Prenumerera
Prenumerera
Av Poltikerveckan Almedalen - 68, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=71352159 / By European People's Party - EPP Summit, 22 March 2018, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=73026242

M,KD och SD lägger gemensamt budgetförslag – L går sin egna väg

Moderaterna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna har enats om en gemensam budgetreservation.

Oppositionens ambition är att bland annat sänkt inkomstskatt, skärpa migrationspolitiken och sänkta skatter på drivmedel.

Samtidigt begär Magdalena Andersson mer tid för att fortsätta förhandla med Vänsterpartiet som enligt flera mediakällor kräver samma inflytande som Centerpartiet. Dadgostar har varit väldigt strikt med sina krav. Vänsterpartiets starka opinionssiffror, samt Liberalernas låga, tyder på att V inte är rädda för nyval.

– Jag har sträckt ut en hand till V och vi har konstruktiva samtal. Jag är redo att göra eftergifter för att komma överens, men bara om det leder till att Sverige får en regering på plats, säger Magdalena Andersson enligt SVT. Hon ger inga detaljerade beskrivningar kring hur förhandlingarna går.

Liberalerna väljer att gå fram med ett eget budgetförslag och är således int del av den samlade oppositionen.