Prenumerera
Prenumerera

Fullmäktigekandidat( L) dömd för sexuellt ofredande och hemfridsbrott – nämdeman Hassan ville mildra domen

Den 11 maj 2021 dömde Linköpings tingsrätt en av Liberalerna kommunvalskandidater (2018) för hemfridsbrott och ofredande. Olov Geirtz ska ha sålt en katt till ung tjej i Motala och levererat den. De möttes i hennes lägenheten där transaktionen skulle äga rum. Han erbjöd henne bland annat massage och somnade i hennes lägenhet. Polisen tvingades ta honom därifrån. Därefter skickade han ett 20-tal meddelanden till henne.

Redan ett år efter valet 2018 dömdes dock Giertz för sexuellt ofredande. Från domen framgår att han har blottat sig och mastruberat framför två flickor på en buss. I samma om framgår det att han gjort sexuellt närmanden mot en 15-årig flicka i en sovsal.

I tingsrättsmålet från 2018 och blev påföljden blev 18 000 kronor för tre fall av sexuellt ofredande.Han tvingades äver underkasta sig ” den psykiatriska vård och behandling som frivåden bestämmer”

I det senare fallet från iår, blev påföljden 3 000 kronor böter. Nämdeman Hassan Hassan ville dock mildra domen. Han ansåg inte att mannen förstod att det var olämpligt att somna i någon annans lägenhet. Hassan Hassan anser inte att hemfridsbrott förelåg.

”Giertz ska frikännas från åtalet avseende hemfridsbrott mot bakgrund av att han inte
har förstått eller uppfattat att han skulle lämna lägenheten, han har därmed inte
olovligen kvarstannat” är Hassans ord som har dokumenterats i rättegångsprotokollet.

Olov kandiderade till Linköpings kommunfullmäktige.