Prenumerera
Prenumerera
By PHGCOM - Own work by uploader, Toi Mine, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=7557099

Den ryska valutareserven når historiskt höga nivåer!

Rysslands valutareserv steg till ett värde av 623,2 miljarder dollar förra månaden, vilket är den historiskt högsta nivån hittills uppger den ryska Centralbanken till Russia today.

Valutareserven stiger i värde enligt nuvarande budgetreglering vilket resulterade i ryska inköp motsvarande 1,6 miljarder av i fräst utländsk valuta förra veckan, sedan årsskiftet har den ökat med 7,5% säger den ryska centralbanken till Russia today.

 Centralbanken mål sedan 2019 är att ha en valutareserv motsvarande värdet av minst 500 miljarder dollar tillgängligt i händelse av en likviditetskris, vilket de säger sig ha lyckats med trots coronapandemin 2020 till Russia Today.

Den ryska valutareserven av utländska valutor är världen femte största och består av monetärt guld, särskilda dragningsrätter (SDR), en reservposition hos internationella valutafonden (IMF och andra valutafonder skriver Russia today.