Prenumerera
Prenumerera

Uppsala: Misstänkt pedofil tar kontakt med mellanstadietjejer i Sunnersta

Vid en grundskola i Uppsalaområdet Sunnersta har en misstänkt pedofil tagit kontakt med två unga tjejer i mellanstadieåldern för att erbjuda dem pengar till godis om de följt med in i hans bil. Det hela ska ha hänt strax efter skoltid. ”Flickorna följde inte med men då gick mannen till sin bil och hämtade en 10-krona som han gav till en av flickorna”, skriver skolans rektor Catarina Eriksson till föräldrarna.

Den kvinnliga rektorn informerar i ett föräldrarmail att en av föräldrarna polisanmält incidenten. Därpå förklarar hon att ”lärarna pratar idag i klasserna om vikten att inte följa med någon okänd person eller mota pengar/saker”.

En förälder kontaktar skolans reaktor under gårdagen med flera frågor. Föräldern undrar bland annat vilket sorts samarbete skolan har med Uppsalapolisen. Därpå undrar föräldern om det finns något signalement på mannan som uppfört sig underligt då det finns övervakningskameror vid Coop i Sunnersta. Föräldern ville ha tillgång till signalementet.

Rektorn poängterar emellertid att hennes uppgift inte är att bedriva en polisiär utredning. ”Därför har jag inte tagit rede på signalement och spridit det vidare”, svarar hon.