Prenumerera
Prenumerera
CC BY-SA 3.0 http://politik.in2pic.com / Av News Oresund - 20180920 Regionraden Henrik Fritzon og Carl Johan Sonesson, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=74294216

Regeringen kommer förhandla med V – Dadgostars ledarstil hyllas av moderatprofilen Sonesson

Magdalena Andersson behöver nu skapa ett samförstånd ifrån Vänsterpartiet för att få deras stöd i en kommande statsministeromröstning i riksdagen. Nooshi Dadgostar kräver därför att det ska finnas ett riktigt avtal mellan regeringen och Vänsterpartiet. Andersson medgav under gårdagen att parterna skulle sätta sig vid förhandlingsbordet.

Vänsterpartiet isolation är nu bruten och den stora frågan är hur Centerpartiet reagerar. Men de har trots dessa ovan nämnda besked inte slagit bak ut vilket innebär att centern troligtvis accepterar regeringssamtal med vänsterpartiet så länge de sakpolitiska löftena till Annie Lööf respekteras.

På sätt och vis kan man se detta som ett väldigt bra manövrerande ifrån en vänsterledare, Dadgostar, som lyft partiet opinionsmässigt det senaste året och nu fått centern att acceptera officiella förhandlingar mellan V och regeringen.

Moderata landstingsrådet Carl-Johan Sonesson hyllar Dadgostars ledarskap på sin facebook.

”Jag imponeras av Vänsterledaren Nooshi Dadgostar tuffa men ändå samtidigt tillsynes sympatiska partiledarstil. Relativt nytillträdd, ung i en stor roll men ändå alltid lugn och vänlig men med ett sakligt tilltal i debatter och intervjuer. Hon är en stigande stjärna på vänsterns himmel.” , skrev han under dagen.

Carl-Johan Sonesson är bror till Moderaten Christian Sonesson som är kommunalråd i Staffanstorp.