Prenumerera
Prenumerera
© Polisen

Ung feministfotograf åtalas för våldsamt upplopp – har haft uppdrag hos Ung Vänster

Felicia Sörensen är den vänsteraktivist som i nästa vecka åtalas för våldsamt upplopp. Hon har både varit ordförande för Ung Vänster Hissingen och suttit i distriktsstyrelsen för Ung Vänster i Göteborg/Bohuslän, enligt Avmaskerat.

För ett par år sedan började hon fotografera som ”feministisk frilansfotograf”. Hon har bland annat publicerat vedervärdiga bilder på överviktiga kvinnor som inte vårdar sitt yttre. År 2020 registrerade hon en enskild firma vid namn Felicia Sörensen Foto.

Felicia driver dessutom facebooksidan ”Antinazister i Göteborg”, enligt Exakt24. Gruppens syfte är att störa nationella arrangemang i Göteborgsområdet. Gruppen samlar flera hundra personer. Detta i kombination hennes bolagsengagemang och tidigare politiska uppdrag gör Felicia Sörensen till en offentlig person.

Felicia Mikalsen Sörensen
Felicia Mikalsen Sörensen

Felicia befann sig på Nytorget i Kungälv 2019 för att störa en NMR-demonstration. Hon var iklädd full maskering med en kommunistsymbol i hennes mössa. Hon ska ha varit högljudd och sparkade bland annat på kravallstängslet.

Inledningsvis kunde inte polisen identifiera henne på grund av masken. Hon visade emellertid upp sig omaskerad efter att tag och dessutom lämnade hon in uppgifter om sig själv till polisen vid en anmälan om att hennes solglasögon krossades under upploppet.

Polisen har jämfört bilder i sin databas mot omaskerade bilder på Felicia som räckte för identifikation och därpå åtal. Hon och hennes vänsterkollegor misstänks ha kastat bangers och gatstenar mot polisen och allmänheten.

Felicia Sörensen.

 

Flera andra vänsterextremister vid demonstrationen kommer att åtalas den 16 -17 november vid Göteborgs tingsrätt tillsammans med Felicia Sörensen.