Prenumerera
Prenumerera
avskeda personal L S
Av Arne Müseler / www.arne-mueseler.com, CC BY-SA 3.0 de, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=98215920

Ny coronapanik ifrån FHM – erkänner att vaccinen har låg effektivitet

Trots att Sverige genomfört massvaccinering påstår Folkhälsomyndigheten nu att coronaviruset återigen sprids och att allmänheten måste vara beredd att ställa in jul, rapporterar DN. De hotar med att nya restriktioner kan behöva införas.

– Om man tittar på den utveckling som har skett i Europa så får man vara beredd att ändra sina planer och vara väldigt försiktig med att resa när man har symtom. Och vara beredd på att ställa in, sade Sara Byfors, enhetschef på FHM, under en pressträff idag, som SR rapporterade ifrån.

Hon erkänner att smittspridningen ökar bland vaccinerade, skriver Aftonbladet. Detta problematiserar onekligen hur effektiva dessa kostsamma vaccin egentligen är. Samtidigt lyfte hon inte fram någon nämnvärd statistisk beträffande ökad dödlighet under presskonferensen och den stora frågan är varför något som då kan betecknas som en vanlig förkylning ska låta myndigheterna inskränka medborgarnas rättigheter på nytt.