Prenumerera
Prenumerera

Kl 12:30 – Stefan Löfven avgår – Annie Lööf och Centerpartiet kommer ställa sig bakom Andersson

Kl 12:30 lämnar Stefan Löfven in sitt entledigande hos talmannen. Socialdemokraterna har under gårdagen landet i ett samförstånd gällande uppluckrat strandskydd som både MP och C är nöjda med, enligt diverse källor som läckt till svensk media. Centerpartiets partiledare Annie Lööf har idag gått ut i Dagens Nyheter och sagt att de kommer ställa sig bakom Magdalena Andersson som statsminister.

– Regeringen har levererat på överenskommelsen. Därför har riksdagsgruppen och partistyrelsen landat i att vi kommer att tolerera och trycka på gul knapp för Magdalena Andersson som ny statsminister när en sådan omröstning sker, säger Annie Lööf till DN.

Nu behöver bara Andersson tillgodose Vänsterpartiet och Nooshi Dadgostar på något vis för att bli vald. Men den stora frågan är om Dadgostar har något annat väl än att släppa fram Andersson då vänsterns andra alternativ då är en borgerlig regering med stöd av SD.