Prenumerera
Prenumerera
Bilden faller under Public Domain

Utbredd islamistisk hederskultur i Malmös förskolor

Hederskulturen kryper allt längre ner i åldrarna. Problem förekommer på flera förskolor i Malmö. Det visar en undersökning som P4 Malmöhus rapporterar om. Undersökningen har tagits fram av Malmö stad där 13 kommunala förskolor granskades.

– Personal berättar att det kan finnas flickor som är små – tre, fyra år kanske – och man är ute och det är jättevarmt på sommaren. Då får inte de ta av sig strumpbyxorna fast det är supervarmt och alla de andra barnen klär av sig, för att ”den flickan får inte visa sina ben”, säger forskaren Hanna Cinthio som har gjort studien till Sveriges Radio.

Skolpersonal beskriver dessutom en situation där vissa föräldrar vill att deras barn ska hållas borta ifrån motsatta könet och så unga barn som 3-åringar har föräldrar som vill att de bär slöja.

Skolpersonalen vittnar om att vissa föräldrar vill att deras barn ska hållas åtskilda från barn av motsatt kön. En förskola har oroasanmält misstänkt könsstympning på en ung flicka.