Prenumerera
Prenumerera
Av News Øresund - https://www.flickr.com/photos/newsoresund/34943326844/, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=62438203 / By Arno Mikkor, Aron Urb - Flickr / EU2017EE Estonian Presidency, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=109202939

Åkesson avfärdar Socialdemokraternas utspel om minskad arbetskraftsinvandring

Socialdemokraterna vill strama åt reglerna för arbetskraftsinvandring genom att införa arbetsmarknadsprövning, heltidsjobb och kollektivavtal som krav för att arbetstillstånd ska beviljas. Svenska Morgonbladet rapporterade om detta häromdagen.

De vill begränsa arbetskraftsinvandring till arbeten där vi inte har kompetens inom landet. Dessutom menar justitieminister Morgan Johansson att okontrollerad arbetskraftsinvandring nyttjas av den organiserade brottsligheten.

Sverigedemokraterna är ett riksdagsparti som principiellt delar denna uppfattning. Men Jimmie Åkesson anser att Socialdemokraternas uttalanden är på gränsen till hyckleri då de hela tiden röstat emot liknande förslag ifrån Sverigedemokraterna.

”Sverigedemokraterna har i år efter år drivit frågan om att skärpa kraven för just arbetskraftsinvandring. Vi vill göra den både behovsprövad och högkvalificerad och har återkommande lagt förslag i riksdagen i den riktningen. Socialdemokraterna har konsekvent röstat emot det”, skriver Jimmie Åkesson i ett Facebookinlägg.