Prenumerera
Prenumerera
© Russian Defense Ministry

Ryska flottan hanterar kaoset med afrikanska pirater utanför afrikas kust

Den ryska flottan jagade bort afrikanska pirater som försökte kapa ett containerfartyg utanför Nigerias kust i måndags. Det ryska försvarsdepartementet släppt just bilderna ifrån incidenten, rapporterar RT.

Besättningen ombord på panamaflaggade containerfartyget, Lucia, hann lyckligtvis sända nödrop innan de barrikaderade in sig i maskinrummet. De höll på att bli kapade av afrikanska pirater. Piraterna stormade därpå fartyget med automatkarbiner.

Men ett ryskt marinfartyg befann sig i närheten och hörde nödropet. Den ryska missiljagaren, Viceamiral Kulakov, sände en helikopter fullastad med marinsoldater som pressade bort piraterna. De flytta i en motorbåt för att inte bli tillfångatagna.

Ryssarna befinner sig utanför den afrikanska kusten för att göra en aktiv röd mot piraterna i regionen.