Prenumerera
Prenumerera
Av Poltikerveckan Almedalen - 68, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=71352159 / By European People's Party - EPP Summit, 22 March 2018, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=73026242

Ipsos: SD jämnstora med M – KD på 4 procentspärren – Rödgröna leder med 2 procent

Det är mindre än ett år kvar till valdagen 2022. Den pendlar jämnt mellan blocken och i just dagens publicerade Ipsos-undersökning ledde de rödgröna med 2 procent. Men marginalerna är små och läget är minst sagt jämt.

Flera småpartier balanserar vid 4 procentspärren. KD och Liberalerna hamnar bägge på just spärren i dagens Ipsosmätning. Miljöpartiet gör ett något starkare resultat och hamnat på 5 procent av väljarkårsstödet.

Partierna i de respektive blocken håller på att hitta gemensamma plattformar inför nästkommande års valrörelse som av allt att döma kommer bli hård.

Blocket med V, S, C och MP får 50 procent i denna opinionsundersökning medan SD, M, KD och L hamnar på 48 procent.

Noterbart är även att SD och M är jämstora i undersökningen och båda partierna uppmätte 20 procent av väljarstödet.