Prenumerera
Prenumerera
avskeda personal L S
Av Arne Müseler / www.arne-mueseler.com, CC BY-SA 3.0 de, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=98215920

Analys: Vaccinpaniken krossar de mänskliga rättigheterna

Oavsett vaccineringens nödvändighet så pågår inför våra förblindade ögon ett svärdshugg rakt in i de Mänskliga rättigheternas hjärta. Är det då ingen som ser hur ingredienserna i samhällsutvecklingen kring covidpandemin och vaccinering är en återspegling av 1930-talets Tyskland? Låt oss summera; Ovaccinerade utesluts alltmer från arbetslivet, svårt få jobb. De bör inte ha tillträde till restauranger, pubar, museer, idrottsevenemang mm. De anses utgöra ett hot mot nationen och folket, och de skuldbeläggs som pådrivare av pandemin. Vaccinpass förbereds för att säkerställa ovaccinerades uteslutning. Lägg därtill den massiva propagandan som skulle få dåvarande Nazitysklands propagandaminister Goebbels beundran, eftersom alla instanser hakar på med stor övertygelse; media, kulturelit, kyrkan och näringslivet är alla med på tåget. Ett tåg utan återvändo bort från allt vad demokrati heter. Vad är nästa steg, att synligt avskilja ovaccinerade från de vaxade, där sistnämnda har ett nummer eller märke på handen eller pannan för godkänd samhällsmedborgare? Kanske ordna omskolningsläger eller skyddsförvaring för att beskydda den vaccinerade befolkningen? Låter allt detta bekant?

Det ska vara grundlagsskyddat att inte påtvingas kroppsliga ingrepp, tydligen bara tomma ord på papper, och demokrati/mänskliga rättigheter blir ett minne blott i realiteten. Tänk om detta snabbt framtagna och experimentella vaccin ändå fallerar och skapar katastrofala hälsoproblem? Skulden kastas förståss på ovaccinerade på något förunderligt sätt, för att bevara samhällstilliten hos medborgarna. Ännu en märklig association är det medicinska experimentet som vaccinet faktiskt utgör, visst var det någon Mengele som hade samma syssla, för folkets bästa…Någon myntade uttrycket ”hälsofascim”, men det är väl bara galna konspirationsteorier, och samhället marscherar taktfast vidare med sprutan i högsta hugg, och de som inte böjer sig läggs brutalt under stöveltrampen. På tal om ”konspirationsteorier”, nazisterna hade visst en teori att judarna, den tidens ”ovaccinerade” hade en plan för världsherravälde, och utgjorde ett hot mot hela mänskligheten.

Nu lär väl inte denna text nå allmänhetens samhällsdugliga ögon, för pennan är väl ändå inte starkare än sprutan, men hoppas gör man att någon vaknar ur morgondagens diktatoriska mardröm som redan är här, och sansade politiker kan dra svärdet/sprutan ut ur demokratins hjärta och låta helandet påbörjas. Pandemin? Vem vill leva ofri, styrd och formad? Bättre dö i frihet, fast det var visst bara en ytterst liten del av de smittade som avlider, oändligt färre än i världens alla ärofyllda frihetskrig. Nej, vi ska inte kriga, men försöka tala, ni vet ”åsiktsfrihet”, kommer ni ihåg. Alltså återupprätta demokratin innan det är slutgiltigt försent, kanske är det så, hallå, är ni där?