Prenumerera
Prenumerera
Is-kvinnor - terrorbrott
Av Steve Evans from India and USA - Flickr, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=383335

Två av IS-kvinnorna har försatts på fri fot

På torsdagen anhölls tre IS-kvinnor efter att ha återvänt till Sverige, vilket flera medier rapporterade om.  Nu meddelar Åklagarmyndigheten att två av dem har släppts men att misstankarna kvarstår, rapporterar Expressen.

Det var i torsdags som de tre IS-kvinnorna landade på Arlanda tillsammans med totalt åtta barn. Kvinnorna omhändertogs omgående av polisen medan de sociala myndigheterna omhändertog barnen. Kvinnorna är misstänkta för krigsbrott i Syrien.

”Självstyret i nordöstra Syrien har utvisat tre kvinnor och åtta barn som är hemmahörande i Sverige. Två av barnen är föräldralösa”, har utrikesminister Ann Linde skrivit till TT, enligt Expressen.

”För de två kvinnor som försatts på fri fot gäller att förundersökningarna pågår fortfarande, men det finns inte skäl att de misstänkta ska vara frihetsberövade”, skriver åklagarna i ett pressmeddelande.

Den tredje kvinnan är fortfarande anhållen och åklagaren överväger att begära att hon häktas.