Prenumerera
Prenumerera
By The original uploader was Mottld at English Wikipedia. - Originally from en.wikipedia; description page is/was here., Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=2318488

Tre IS-kvinnor landade på Arlanda idag vid 17 tiden

Här om dagen skrev svenska medier om att 3 till IS-kvinnor är på väg tillbaka till Sverige. Kvinnorna har frivilligt rest till Syrien och detta är någonting de kommer behöva stå till svars för, säger Sveriges utrikesminister Ann Linde, enligt Expressen. 

Kvinnorna kommer att förhöras på plats, skriver SVT. Därför möttes de upp av polisen på flygplatsen och deras barn har omhändertagits av socialtjänsten.

Det rör sig totalt om 8 barn och en av dessa kvinnor är IS svenskan ”Emma” som heter någonting annat och intervjuats av SVT: agenda. Hon avreste ifrån Göteborg 2014 med sin muslimske make. Hon har suttit frihetsberövad sedan terrorgruppens sista fästen i Syrien föll. Kvinnorna kommer att deges misstanke om diverse former av krigsbrott.

”Jag vill hem till mamma” sa en av den yngre IS-kvinnorna till SR igår.