Prenumerera
Prenumerera
Av Ingen maskinläsbar skapare angavs. Nordelch antaget (baserat på upphovsrättsanspråk). - Ingen maskinläsbar källa angavs. Eget arbete antaget (baserat på upphovsrättsanspråk)., CC BY-SA 2.5, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=719248

Mordförsök på två barn och kvinna- 3-åring på sjukhus med livshotande skallskador

En ort i Lycksele kommun har drabbats av ett allvarligt våldsbrott under förmiddagen. Polisen är väldigt förtegna om vad som inträffat men enligt flera svenska medier rör det sig om att 3 personer allvarligt skadats av en kofot. En treåring ska vara bland de skadade som nu ligger på sjukhus med allvarliga skallskador. Skadorna bedömds som livshotade.

De andra två målsägandena är en kvinna i 75 års åldern och ett barn som är under 10 år. Det hela är rubricerat till mordförsök enligt polisens hemsida.

Kvinnan ska även ha blivit attackerat med en yxa, rapporterar Expressen.

SR påstår att de poliser som först kom till brottsplatsen tagits ur tjänst på grund av den psykologiska upplevelse som brottsplatsen orsakat dem.

Enligt Västerbottens kuriren ska flera vittnen har berättat att det är otroligt hög närvaro i den lilla orten i Lycksele kommun där det hela har ägt rum. Mannan som nu är gripen för dådet är i 50 års åldern och det hela rör sig om en familjekonflikt. Den gripne mannen är enligt vissa källor till Svenska Morgonbladet barnens pappa.

”Initiala utredningsåtgärder pågår” enligt polisen.