4 C
Stockholm
lördag, oktober 23, 2021

Bli plusmedlem

spot_img
spot_img

Bali kandiderar till riksdagen – Moderattoppar upprörda

Ulf Kristersson hann knappt lämna studion efter söndagens partiledardebatt innan journalisterna ställer frågor hur han såg på att Hanif Bali bestämt sig för att ställa upp i riksdagsvalet. Av allt att döma ville Ulf prata om jobben efter denna Agendadebatt som gick av stapeln igår kväll.

Hanif Bali valde att i nära anslutning till debatten offentliggöra att han tänker kandidera till riskdagen, trots att han omgärdas av kontrovers efter allt som hänt gällande misstankar om olämpligt beteende. Partiledningen lade ner utredning efter att åklagaren bedömt att det inte fanns grund för brottsmisstanke. Men partisekreterare Gunnar Strömmer tycker fortfarande att Balis uppträdande kring den minderåriga personen haft olämpliga dimensioner.

Men kritiska röster anser att Hanif Bali återigen tänker på sig själv i stället för att partiet behöver få utrymmet för sin politik i media.

– Hanif Bali må vara impulsiv men han vet alldeles utmärkt vad han gjorde när han la ut det här under partiledardebatten när partiet behövde fokusera på sakfrågorna. Det är ingen som tvivlar på symboliken i det, ingen har missat markeringen i det. Som vanligt handlar det om att han vill ha fokus på sig själv och det här är något som diskuteras ganska livligt i partiet just nu, säger en Moderattopp till Aftonbladet.

Liknande artiklar

- Advertisement -spot_img

Senaste nytt