Prenumerera
Prenumerera
By original author: Mueller /MSC - This file was derived from: Aschraf Ghani MSC 2017 2.jpg: https://securityconference.org/en/medialibrary/asset/mohammad-ashraf-ghani-1839-18-02-2017/This is a retouched picture, which means that it has been digitally altered from its original version. The original can be viewed here: Aschraf Ghani MSC 2017 2 (cropped).jpg: . Modifications made by A1Cafel.This is a retouched picture, which means that it has been digitally altered from its original version. The original can be viewed here: Aschraf Ghani MSC 2017 2.jpg: . Modifications made by A1Cafel., CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=108633635

Livvaktschef vittnar om hur Afghanistans tidigare president förråde sitt land

Piraz Ata Sharifi var chef för de livvakter som skyddade Afghanistans tidigare president Ashraf Ghani. Livvaktschefen medger nu, i en intervju med Dailymail, att han har en videofilm som bevisar hur den förra presidenten flydde landet med miljoner på en helikopter.

”Jag har en inspelning som visar att en individ vid den afghanska banken hämtade en stor summa pengar år Ghani innan han avreste”, säger han till Dailymail. Enligt säkerhetschefen hade presidenten ett inplanerat möte med landets försvarsminister den dagen. Men i stället för att närvara vid mötet begav sig presidenten till flygplatsen för att lämna landet.

Ghani och hans familj flydde ifrån Afghanistan och fick därpå asyl i Arab Emiraten. När han gjorde sitt första offentliga uttalanden dagen efter förnekade han att han stulit pengar ifrån statskassan. Han förnekade händelsen igen i september.

Ryska ambassaden var först med att anklaga Ghani för förräderi och nu får de uppbackning i denna intervju via brittisk alternativmedia. Av Ryssland ses Ghani som den marionett som USA lät styra Afghanistan åt dem.

Sharif kommer att offentliggöra videon när han fått asyl. Just nu lever han gömd i Afghanistan. Hans förhoppning är att få komma till Storbritannien.