Prenumerera
Prenumerera
Av Poltikerveckan Almedalen - 68, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=71352159 / By European People's Party - EPP Summit, 22 March 2018, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=73026242

Ledare: Återvandra den invandrade brottskulturen – Högre straff och dylikt är bara symtomlindring

Ikväll genomförde Agenda sin stora partiledardebatt för denna höst. Med mindre än ett år kvar till valet och med bomber som exploderande på löpande band i Sveriges förorter, men även i medelklassområdena, står landet inför allvarliga utmaningar. Under denna morgon detonerade exempelvis en bomb i ett radhusområde i skånska Vellinge.

Två rappare greps för ett knivdåd på Östermalm häromdagen. Den stora frågan är varför vi har representanter från en lågt kultiverad musikkultur i våra socioekonomiskt starkaste områden. Av allt att döma vill de söndra och härska för att få makt över samhällets mer bildade och framgångsrika skikt – mycket problematiskt.

Kvällens debatt handlade bland annat om brottsligheten och gängen. Som vanligt målas de klassiska stridslinjerna upp och vi har alla hört argumenten förut, som en rostig gammal grammofonskiva.

Vänstern hänvisar diskret till det sociala arvet och vill satsa skattemiljarder på skola, förebyggande insatser, socialtjänst osv. Vi har hört denna visa sjungas förut. Hade denna lösning varit effektiv hade högskattelandet Sverige sedan länge haft förutsättningar att hantera och förebygga den brottslighet som idag tar över mer och mer av vår nationella identitet.

Det mittenborgerliga blocket gick timmarna innan debatten ut med en debattartikel i DN innehållande ett 20-punktsprogram för att bekämpa kriminaliteten och gängen med. I programmet nämns speciella visitationszoner där viss mer drakonisk lagstiftning ska råda. Därpå vill de att polisen ska få avlyssna i förebyggande syfte och agiterar därpå för högre straff.

USA har striktare straff än Sverige, däribland dödsstraff, men är ändå ett mycket mer våldsbejakande samhälle. Sverige närmar sig tyvärr den amerikanska atmosfären alltmer och det finns en gemensam nämnare mellan USA, Sverige och denna utveckling. USA är världens mest mångkulturella och mångetniska land och Sverige på god väg att börja spela i samma elitdivision, därav våldet och kriminaliteten.

Den enda vägen till att att vända denna utveckling är att tvinga de invandrande subkulturerna som är reproduktionsmiljöerna för denna brottslighet att återvandra med tvång.

Men ingen av de åtta riksdagspartierna som deltog i kvällens debatt argumenterade för tvångsåtervandring och total anpassning av de få invandrare som kan vara kvar i Sverige. Inte ens SD argumenterar för massåtervandring.

För visst vore det fördelaktigt att återvandra det stora problemet än att bryta ner svenskarnas demokratiska friheter med rättigheter för att hantera den brottskultur som till stor del har utländsk påbrå, vilket brås:s senaste rapport vittnade om.