Prenumerera
Prenumerera
Orban - Eu - klimatpolitik
By European People's Party - EPP Political Assembly, 20 March 2019, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=106383770

Orban: EU:s klimatpolitik höjer energipriserna – ett hot mot självständiga länder

Viktor Orban riktar stark kritik mot EU:s klimatbekämpande politik. Den ungerska ledaren anser att EU:s intention att minska på utsläppen och begränsa energianvändning skapar de höga energipriserna som Ungern måste uthärda denna höst, enligt RT.com. Premiärministern anser att dessa prisstegringar är hinder för självständiga länder att blomstra ekonomiskt.

”Byråkrater i Bryssel” pekas ut som de stora problemen till varför exempelvis gaspriserna tilltar i landet. Orban har Polen, Tjeckien bakom sig i detta utspel och premiärministern vill visa en enad front med dessa länder vid EU:s nästa sammankomst.

Ungern riktar distinkt kritik mot EU:s klimatchef, Frans Timmerman, och påstår att hans kalkyler är felaktiga och att denne topptjänsteman är ett ”hot” mot Ungern.

Timmerman är gammal militär har bland annat tjänstgjort med att förhöra ryska krigsfångar åt den nederländska armén på 1980-talet.