Prenumerera
Prenumerera
Moderaterna sexuellt beteende minderårig
© Riksdagen / By Frankie Fouganthin - Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=73613912

Moderaterna avslutar sin internutredning – lyfter ändå fram kritik mot Bali

Moderaterna lägger nu ner sin internutredning mot riksdagsledamoten Hanif Bali. De bedömer att hans interaktion med den minderåriga flickan inte varit av sexuell art och att ingenting olagligt har skett.

M lade internutredningen på is medan förundersökningen pågick. Nu väljer de således att lägga ner den efter att åklagaren lade ner förundersökningen efter att denne bedömt att det inte varit frågan om några nakenbilder.

”I det aktuella fallet har de inblandade personerna lämnat delvis olika uppgifter om vad som har hänt, och på flera väsentliga punkter står ord mot ord. Detta gör det svårt att dra säkra slutsatser om vad som förekommit”, skriver M i ett pressutskick.

Partiet framför ändå kritik mot Hanif Balis agerande då de anser att han borde ha avbrutit kontakten med den minderåriga tjejen.

– Med detta avslutar Moderaterna sin utredning i det aktuella fallet, framför Moderaternas partisekreterare Gunnar Strömmer i samma pressmeddelande.