Prenumerera
Prenumerera
Av User:OlofE - Denna fil har blivit extraherad från en annan fil: Lars Vilks 20050722.jpg, CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=9699037

Vilks: Bilen färdades i 160 km i timmen och tecken på däckexplosion finns

Polismannen som körde bilen med Lars Vilks i utreds för grov vårdslöshet i trafiken och vållande till annans död. Fordonet kan ha uppnått farter på 160 km i timmen. Polismannen som körde bilen omkom själv i olyckan. Men det som inte de etablerade medierian gjort stora rubriker om är att det även har inkommit en anmälan om mord som inte är riktad mot polismannen som körde, enligt Aftonbladet.

Utåt sett har polisen sagt att skyddsbilen inte hade någon anledning att färdas i 16o kilometer i timmen. Polismyndigheten har dock valt att utreda denna anmälan om mord och det finns spår av däcktrester vilket kan ha inneburet att däcken till den bil som Lars Vilks färdades i exploderat.

Det finns stor glädje över Lars Vilks död hos muslimska grupperingar i bland annat Sverige, visar uttalande på sociala medier. Den stora frågan är om islam lyckats infiltrera den svenska polismyndigheten och om dödsolyckan enbart var en olycka.