Prenumerera
Prenumerera
© Facebook

Partiet nyans vill förbjuda kritik mot religiös extremism

På sin facebooksida skriver det islamistiska Parti nyans att det borde vara olagligt att kalla någon ”extremist” på grund av religiös övertygelse. Deras uttalanden är en produkt av att Socialdemokraternas tidigare ordförande i Göteborgs kommunstyrelse, Ann-Sofie Hermansson, i förra veckan friades av hovrätten för Västra Sverige beträffande grovt förtal.

Det hela rör sig om att hon stämts av Fatima Doubakil och Maimuna Abdullahi för att hon kallat dem ”antidemokrater” och ”extremister” på sin blogg.

Partiet nyans vill begränsa yttrandefriheten så att kritik mot religionsyttringar ska kunna falla under någon form av hatbrott.

Nu vänder sig det islamistiska Partiet Nyans mot den friande domen. I ett inlägg på Facebook skriver partiet att Hermanssons anklagelser om extremism inte borde rymmas inom yttrandefriheteni Sverige.

”Hovrättens friande dom om förtal mot Ann-Sofie Hermansson är ännu ett skäl till varför islamofobi behöver ha egen brottsrubricering.”, skriver de. Nyans kommer att prioritera denna fråga om de kommer in i riksdagen, poängterar partiet dessutom.