Prenumerera
Prenumerera
Av Tim Dobbelaere from Ieper, Belgium - Man's best friend, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=2111219

SD-politiker i Hässleholm vill satsa på hundrastgårdar som integrationsprojekt

Hässleholm är som många andra svenska kommuner hårt drabbad av den kriminalitet och arbetslöshet som massinvandringen för med sig. Här om veckan skildrade Norra Skåne en polisrapport där en kriminell klan bestående av invandrarmän utpekas som roten till en hel del av brottsligheten i staden.

Sverigedemokraterna är kommunens största parti efter valet 2018 och har plats i kommunstyrelsens presidium. De bär ett stort ansvar för att åtgärda problemet. SD presenterade nyligen ett motionsförslag där de vill att kommunen satsar på hundrastgårdar. Deras förhoppning är att mötet mellan människor och hundar ger upphov till ytterligare integration, skriver Kristianstadsbladet.

”På Ljungdala finns ett stort antal boende från andra kulturer och en ny rastgård på denna plats kan hjälpa till att skapa möten och främja integration”, skriver Sverigedemokraterna Sussanne Lottsfelt och Sven Lundh. Sen ser de båda politikerna andra fördelar med fler inhägnade rastgårdar i stället för att hundarna springer löst för att göra sina behov.

Sverigedemokraterna gick 2018 till val på att de invandrargrupper som skulle få stanna i Sverige behövde assimileras, det vill säga helt anpassa sig till den svenska kulturen. Idag talar SD i stället om integration, ett begrepp som snarare är en kompromiss mellan två kulturer, i detta fall den svenska och den invandrade.