Prenumerera
Prenumerera
Av Frankie Fouganthin - Eget arbete, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=17569877

Göteborgspolisen deltar i Pride

Trots att Göteborgspolisen inte har kapacitet nog för att hindra kriminella från att skapa parallellsamhällen i förorterna satsar Göteborgspolisen på att delta med personal och material på West pride, som hålls mellan den 27 september och den 3 oktober.

På sin hemsida skriver myndigheten att ”Polisen har en viktig roll i ett demokratiskt samhälle. Grundläggande fri- och rättigheter som demokrati, rättssäkerhet, allas lika värde och allas rätt att bli behandlade som individer på lika villkor ska värnas inom hela Polismyndigheten.”

Pernilla Bergman är biträdande chef på polisens HR-avdelning. Hon påstår, i hemsidans pressmeddelande, att denna kampanj kommer ge myndigheten ökat förtroende och anser att polisen ska ta aktiv ställning i dessa frågor.

Polisen har till och med tillsatt en egen arbetsgrupp för Pride i region väst. De har tagit from ett punktprogram med polisens egna HBTQ -ställningstaganden samt förbereder för föreläsning under Prideveckorna i Göteborg.