Prenumerera
Prenumerera
kritiserar regeringen
Av Arild Vågen - Eget arbete, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=16663328

Lotta Gröning: ”Nya partier” och ”folkomröstningar” behövs nästa mandatperiod

Magdalena Andersson har börjat med sitt valfläsk denna vecka. Det blev tydligt när hon presenterade höstbudgeten.  Expressenkrönikören och den förra detta socialdemokraten Lotta Gröning är tveksam till det hela. Under gårdagskvällen gjorde Gröning ett facebookinlägg som väl skildrar hennes inställning. Hon anser att ”allmän löftesspridning om stora reformer” är till för att lockar väljare, men att det trots allt gör väljare till ”röstboskap”.

Lotta Gröning ser det som ett problem att medborgarna i grunden aldrig kan ”utkräva ansvar” ifrån etablissemanget som alltid kör sitt egna race. Hon tror inte att medborgare kan ”påverka politiken” som den ser ut idag.

”Erfarenheter från förra mandatperioden är tydlig. Vi måste arbeta för en bättre fungerande demokrati.

Hon vill att fler saker händer som rör om i grytan. ”Jag tro på folkomröstningar och nya partier.”