Prenumerera
Prenumerera
By Centerpartiet (official) - L1410210, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=80839514

Lööf talar om mittenlösningar i politiken på centerns partistämma

”Svensk politik måste komma bort från låsningar och avsluta det ställningskrig som rasat alldeles för länge”, säger Annie Lööf när hon håller sitt inledningstal på centerns partistämma idag.

– Det är ett komplicerat läge i svensk politik, men det är också ett läge som skapar möjligheter, fortsätter hon.

Annie Lööf öppnar partistämman med sitt tal under torsdagen och inledde med att beskriva ett Sverige, ifrån storstad till landsbygd. Därpå talade hon om otryggheten och de ”krossade drömmar” som allt för ofta finns.

– Vi hör ljuden från Sveriges framgångar och problem varje dag, varje timme och varje minut.

Hon talar om att stärka skolrätten, företagen och service på landsbygden. Den vill trygga servicen för landsbygden och de äldre genom att ha krav på undersköterskeutbildning för att jobba inom hemtjänsten.

Hennes kompletta hat mot SD står fast.

– Även om de gör allt för att påstå att Ungern aldrig har varit en källa för inspiration så behöver man bara läsa innantill för att känna igen retoriken och förslagen. Som att SD i riksdagen driver att i lag förbjuda det offentliga Sverige att hissa prideflaggan.

Vill se politiska öppningar

Centerledaren anser att det är de andra partiernas låsta hållning som sätter landet i politisk kris. Om mer politik varit mittencentrerad hade fler öppningar funnits, menar hon, och sätter då sitt egna parti som navet i de potentiella lösningar som hon vill se för landet.