Prenumerera
Prenumerera
By Amos Ben Gershom / Government Press Office (Israel), CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=98744443

Israel kräver tre doser vaccin för att få behålla vaccinpass

Det israeliska hälsoministeriet genomför nu förändrade villkor beträffande vaccinpassen. Medborgarna som tagit de två första doser har idag vaccinpass med kommer nu att bli av med det om de inte tar en tredje injektion.

De Israeler som inte är vaccinerade med tredje dos tills i oktober kommer även de att isoleras om de kommer i kontakt med en covid-smittad, skriver Israel National News.

Den stora principförändringen är att Israels vaccinpass från och med nu enbart gäller i 6 månader åt gången. På så vis kan myndigheterna kräva ett israelerna tar en tredje men därpå även en fjärde dos vaccin.