Prenumerera
Prenumerera
By Frankie Fouganthin - Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=110281048 / © Riksdagen

Novus: Andersson och Dagostar sticker ut med höga förtroendesiffor hos väljarna

Novus gjorde just en partiledargranskning där de även inkluderade Magdalena Andersson då det är stor sannolikhet att hon väljs till Socialdemokraternas nästa partiledare. Det visade sig att 45 procent av de tillfrågade hade ganska eller mycket stort förtroende för henne. Frågan ställs utifrån Magdalena Anderssons roll som finansminister och hennes förtroende är 9 procent högre än Stefan Löfvens och hon utklassar de övriga partiledare än mer enligt undersökningen, enligt realtid.se.

– Förtroendet för henne är sensationellt högt i den här perioden. Att hon har ett så rekordhögt förtroende nu är superintressant, och det förklarar också varför Socialdemokraterna gick upp i väljarbarometern efter att Stefan Löfven sa att han skulle avgå, säger Torbjörn Sjöström, vd för Novus till SVT.

Läget gällande de andra partiledarna är i stort oförändrat, förutom för Nooshi Dagostar som ökar ifrån 19 procents förtroende till 32 procent, vilket göra att hon expelvis går om Jimmie Åkesson i förtroendestatus, enligt Novus mätning.