Prenumerera
Prenumerera
© Twitter

Ann Linde hyllar nyanlända kvinnor som har ett skateboardintresse

Ann Linde (S) är Sverige utrikesminister och därmed ansvarig för de 1100 afghaner som ska ha varit del av Sveriges ambassadsteam i Kabul. Tidigare i september rapporterade Svenska Morgonbadet om hur dessa direkt vid ankomst erbjöds bostad i Sverige.

Idag lyfter Ann Linde fram en del av de nyanlända kvinnorna på sin twitter med text och bild. En del av dessa nyanlända kvinnor har ett skateboardintresse och utrikesminister ser det som positivt att de kan fortsätta med sitt skatebordintresse här i Sverige.

”Sport is freedom! Today I met a fantastic group of young women from the organisation Skateistan who were evacuated by the Swedish team at Kabul airport and flown to Sweden. They were in immediate danger after the Taliban takeover. Now they can continue skateboarding in Sweden” skrev Linde på sitt twitterkonto i helgen.

Av allt att döma kommer dessa kvinnor försörjas av de svenska skattebetalarna ett bra tag framöver.