Prenumerera
Prenumerera
Alternativ för Sverige - kyrkoval
Av Holger.Ellgaard - Eget arbete, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=20693655 / Av Frankie Fouganthin - Eget arbete, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=96689940

Lennart Matikainen – AfS-kandidat i kyrkovalet – Mångkulturen – ”Genusflummet”

Lennart Matikainen kandiderar till kyrkovalet för Alternativ för Sverige och närvarade vid partiets torgmöte i Stockholm här om helgen.

Vi kontaktar honom för att resonera kring utvecklingen i det svenska samhället.

Lennart reflekterade över vänstermobben vid torgmötet som bestod utan tjejer i 15–17 års åldern.

Han understryker att många av dessa är ”bortklemande ungar som aldrig haft det svårt” och skriker av den anledningen ”inga rasister på våra gator” åt AfS.

”Vi som har vandrat i verkligheten har mött de som har problem”, säger han eftertänksamt till oss.

”Jag har jobbat inom säkerhet och polisen sedan 80-talet och möter offren”. I stället för att uppmärksamma problemet importerar vår ”feministiska regering ”mer unga män som leder till fler problem, menar Lennart.

Matikainen talar om hur vänsterrörelsens ”metoofenomen” lägger allt fokus på lite smisk på rumpan för 30 år sedan men blundar för ”våldtäkter på skoltoaletter idag”.

Han anser att svenskarna glömt bort den tidsålder där alla, ifrån höger till vänster, värnade om det svenska folket, vilket var någonting som även Socialdemokraten Hjalmar Branting vurmade för.

 

Kandiderar i kyrkovalet

Lennart beskriver sig som nyfiken och kände att ”vi behöver få in lite sunt förnuft i Svenska kyrkan”. Därför kandiderar han.

”Jag är konfirmerad absolut…jag har gift mig i kyrkan. Min mamma var en väldigt trogen kyrkobesökare, hängde med henne till kyrkan regelbundet…”, förklarar han för oss.

Matikainen har besökt många församlingar och deras gudstjänstliv den senaste tiden.  ”Väldigt mycket genusflum och invandring som prästen talade om i Norrtelje kyrka här senast”. Lennart är dessutom starkt kritisk till att kyrkan står och hyllar en annan religion som islam.

Han är relationscoach i grunden och förklarar för oss att det aldrig går att mötas halva vägen om inte båda parterna vill, vilket han bedömer att islam inte har som utgångspunkt.

Lennart kandiderar dessutom för att bryta vänsterns dominans i Svenska kyrkan, en kyrka som idag enbart pratar om att ”gå emot högern”, särskilt i detta kyrkoval.

”Mitt mål är att återinföra kyrkan i det som den en gång var, en samlingsplats där människor ska kunna mötas utan politik”, säger Lennart. ”Jag tror inte direkt att Jesus var vänsterliberal. Vi måste tillbaka till kärleksbudskapet…­­bort med alla polariseringarna som vänstern skapat.”

 

HBTQ-rörelsen i kyrkan

Lennart säger att han jobbade inom Let´s dance och tycker det finns fantastiska hbtq-människor. ”Men det blir så galet överdrivet”, känner han. ”Alla ska acceptera 57 olika kön. Det krävs en man och en kvinna för att kunna föda barn”, och den ursprungstanken behöver trots allt kyrkan försvara, poängterar han.

Lars Gårdfeldt är den präst i Svenska kyrkan som nu vägrar viga heterosexuella.

”Jag har inget emot människors sexualitet” men han anser inte att kyrkan ska dyrka allt som går med i pridetåget. Framför allt vill Matikainen att samhället och kyrkan slutar anfalla heteronormen och skuta tjafsa om könsidentiteter. ”Att män ska kunna identifiera sig som kvinnor och tävla i OS blir väldigt konstigt”. Han tar upp exemplet om att han själv skulle identifiera sig som transkvinnan och ställa upp i tyngdlyftning och vinna, ”helt galet”.

Präster måste ha full möjlighet att hålla sig till den bibliska skriften, anser Matikainen. Det vill säga att äktenskapet är mellan kvinna och man. Den gamla normen är nästan ”utkörd ur kyrkan nu”, konstaterar Lennart. Han har mött familjer med barn till samkönade och barnen mår inte bra. ”De får ingen perfekt självbild”. Kärnfamilj behövs för barnafödande, säger han, och det behövs för att en ny generation svenskar ska kunna komma till.

Men då måste männen ”sluta feministernas”, förklarar han för oss. Även kyrkan bidrar till att ge feministerna utrymme.

”Den svenske mannan får inte var stark”, eller tala om ”vikingakraft” som tyngdlyftaren Daniel Ståhl sade och fick en massa skit kastat på sig för det.

 

Kyrkan för svaga svenska och inte för tredje världen

Ska Svenska kyrkans pengar användas i Sverige och bara Sverige? Blir vår första mer konkreta fråga till Lennart.

”Ja självklart, vi kan inte skänka bort pengar till utlandet när svenska folket har fattigdom och nöd, 300 000 pensionärer har det otroligt svårt…ens egna barn måste prioriteras inte grannens”, markerar han.

AfS går bland annat till kyrkoval på att Kyrkans pengar enbart ska nyttjas för sociala insatser i Sverige.

Kyrkan har lokaler i varenda liten håla, konstaterar vi i vårt samtal med Lennart. ”Svenskarna har blivit ett väldigt ensamt folk”, det finns idrott och gympa säger han, men kyrkan borde vara en plats där man kan samtala och mötas utan aktivitet. Det finns resurser och lokaler för att möta de allra mest utsatta. ”Men då måste de politiska etiketterna bort” och resurserna som finns behöver användas i Sverige till missbrukare, barnfamiljer, hemlösa osv, poängterar han.

 

”Fredsskadade landet” Sverige

Svenskarna är fredsskadade. Därför låter de invandrare ta över sitt samhälle genom att ”söndra och härska”. ”Ett land i krig har sammanhållningen kvar i 3 generationer, uppskattar Lennart.

På vissa orter tar svenskarna bort sina barn ifrån ”fotbollen då den blir så våldsamt med alla invandrargrupper”.

Skottlossning - ungdomar

Av Quispiam – Eget arbete, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=35529205 / Av User:Caesar – File:Rinkeby torg.JPG, CC BY-SA 2.5, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=1945946

Matikainen berättar hur romerska kejsare lät olika folkgrupper ge sig på varandra för att kunna ”söndra och härska”. Globalisterna och politikerna gör någonting liknande idag, känner han.

”Folk i romarriket såg inte att ledarna skapade konflikter som gav ledarna mer befogenheter…”

 

Mångkulturen

”Att vi tar in människor från länder som aldrig kommer acceptera svensk kultur har skapat en kris”. Han minns att invandrare ifrån Sydeuropa och Asien inte var ett problem när de kommer på 80-talet. ”Men ifrån Afrika och arabvärlden skiljer kulturen för mycket ifrån vår.”

”De som sticker ut är afrikaner i BRÅ:s senaste rapport”, berättar Matikainen.

Han tycker att allt PK-tjafs om rasism är ett problem. Det är snarare svenska barn som inte vågar gå till skolan i och med mångkulturen och all konflikt som den skapar.

 

Skillnaden mellan SD och AfS?

Lennart har jobbat som konsult åt Sverigedemokraterna i deras distrikt med teambuilding. ”Sen så blev ja ombedd att göra en utredning beträffande omorganisation tillsammans med sverigedemokraten Joakim Wallerstein”, som för många år sedan var partiets presschef.

När Lennart mötte SD-folket märkte han att de inte var inbjudande. ”Ingen värme – ingen folkrörelse”, förklarade han till Joakim Wallerstein. Matikainen ansåg dessutom att Wallerstein var otrevlig och dålig på att kommunicera.

Sen ringde Gustav Kasselstrand till honom i mars 2018 när Alternativ för Sverige skulle bildas. Lennart fick frågan om att var med i AfS ifrån partiledare Kasselstrand. ”De ville ha människor med tung erfarenhet för att vara med och dräner det politiska träsket”

Han sa ja, för han ville diskutera samhällsfrågor utifrån vanliga människor perspektiv och inte utifrån traditionell politik.

”SD, för svågerpolitik…många blir utskickade ifrån SD när de säger emot. I AfS är det högt i tak.”

Lennart berättar avslutningsvis att han ”varit så mycket i riksdagshuset, blir nästan hjärntvättad av att vara där” och anser att det behövs nytt blod i svensk politik.

Svenska Morgonbladet kan konstatera att Lennart Matikainen är en man med god insikt i vilka problem vårt samhälle har. Han kandiderar till kyrkomötet nu på söndag och står på AfS kyrkomöteslista ifrån Stockholms stift.