Prenumerera
Prenumerera
nyheter - brott - gävle - Skottlossning - Södergrillen
Av Ingen maskinläsbar skapare angavs. Nordelch antaget (baserat på upphovsrättsanspråk). - Ingen maskinläsbar källa angavs. Eget arbete antaget (baserat på upphovsrättsanspråk)., CC BY-SA 2.5, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=715152

Ingen misstänkt för helgens skottlossning i Gävle – misstanke om gängrelaterad koppling

Strax föra klockan två, natten mot lördag, kom en polispatrull i kontakt med en man som blivit skottskadad. Mannan är tidigare känd av polisen som del av den kriminala miljön i staden. Han föres till sjukhuset för vård och mår under omständigheterna bra. Ett större område fick därå spärras av och trafiken fick ledas om, enligt polisens hemsida.

Polisen misstänker att skjutningen ägt rum intill Södergrillen på Södra Kungsgatan. Händelsen har rubricerats som mordförsök.

– Vi har fortfarande ingen misstänkt, säger Mikael Hedström, polisens presstalesperson, till Arbetarbladet.

Skjutningarna i Gävle har varit intensiva den senast tide och polisen utesluter inte att det kan finnas ett samband mellan tidigare skjutningar och den som inträffade vid Södergrillen. Den organiserade gängbrottsligheten växer i staden.

Den skadade mannen ska höras men av medicinska skäl inväntar polisen i några dagar. Det har inkommit en hel del tips och vittnen prioriteras i nuläget.