Prenumerera
Prenumerera
Liberalerna - Sabuni - under spärren
© Riksdagen Av Romanist - Eget arbete, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=61721154

Sifo: Rödgröna har majoritet – Liberalerna cementerade under spärren

Under morgonen kom Sifo:s senaste mätning publicerats. Socialdemokratin backar medan Vänsterpartiet och Miljöpartiet ökar. Sammantaget ökar det rödgröna blocket och hamnar på 51,9 procent av väljarstödet.

På den borgerliga sidan krymper KD någon och hamnar på 4,7 procent. Även SD och Moderaterna gör en viss nedgång och sammantaget får oppositionen 46,6 procent av väljarstödet. Liberalerna räknar vi inte med då det hamnar under riksdagsspärren. De hamnar på 2,5 procent av väljarstödet vilket gör att de nu cementerar sig en bra bit under 4 procentspärren.