Prenumerera
Prenumerera
Av Ben Shread / Cabinet Office, OGL 3, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=83764351

Storbritannien stoppar migrantfartyg

I brittiska medier har det framkommit att Storbritannien nu tagit beslut om att stoppa fartyg som transporterar migranter till brittiska öarna.

Hittills har hundratals små båtar korsat den engelska kanalen. Bara under en dag i augusti fångade brittiska myndigheter 828 människor vilket tyder på att kanalen är hårt trafikerade av emigrantströmmar.

Att stärka landets gränsskydd var en av brexitkampanjens frågor, vilket borde gör denna fråga relevant till Johnson regeringen som till står den består utav brexitörer, såsom Brexitlinjens galjonsfigur, Jacob Rees-Mogg.

Gränspersonal kommer att få ytterligare utbildning för att hålla migrantskeppen borta ifrån landet.