4 C
Stockholm
lördag, oktober 23, 2021

Bli plusmedlem

spot_img
spot_img

Liberalerna vill inte släppa in SD-tjänstemän på regeringskansliet vid valseger

Sverigedemokraterna får inte ha några politiska tjänstemän på Regeringskansliet vid ett borgerligt maktövertagande. Det kravet kommer ifrån krafter inom Liberalerna, ett förslag som de avser att driva vid partiets landsmöte i höst, enligt Ekot.

– Det innebär ju mycket makt och inflytande som jag inte vill se att Sverigedemokraterna har, säger Cecilia Elving, ordförande i Liberalernas kvinnoförbund, till Ekot.

I våras beslutade Liberlanas partiråd att verka för en borgerlig regeringen efter valet 2022, även om ett SD-samarbete skulle krävas för att en sådan regering ska vara möjlig. Men även denna hållning har ifrågasatts av tunga namn inom partiet, såsom hbtq-kämpen och Barbro Westerholm (artikelbild) samt regionsrådet i Stockholm, Anna Starkbrink. (artikelbild)

Det ligger ett konkret motionsförslag inför landsdagarna om att partiets linje ska vara att inte gå med på att ge Sverigedemokraterna utrymmet på Regeringskansliet i form av tjänstemän.
Det är fullt tänkbart att motionsförslag om att riva upp partirådets beslut om att bilda en regering med stöd av SD kan ifrågasättas också.

 

Liknande artiklar

- Advertisement -spot_img

Senaste nytt