Prenumerera
Prenumerera

Ron Paul lägger skulden för Afghanistan-fiaskot på krigsindustrin

Ron Paul var presidentkandidat i USA 2008 ocg 2012 åt det republikanska partiet. Han är läkare som själv tjänstgjort åt den amerikanska krigsmakten. Enligt somliga underminerades hans kampanj av den etablerade median när han började ifrågasätta den amerikanska krigsindustrins globalistiska intressen.

På sin youtubekanal uppmanar han människor att inte anklaga Joe Biden för de ”siagonliknande” scener som utspelat sig i Afghanistan de senaste veckorna. Inlägget döpte han till Kabul Has Fallen – But Don’t Blame Biden”.

Ron Paul var en av USA:s rikspolitiker som efter den 11 september 2001 argumenterad för att USA enbart skulle göra en punktinsats mot al-Qaeda och Osama Bin Laden men han säger att han blev ”förlöjligad” för den hållningen

”Hur kan den amerikansk krigsmaskinen och alla sina allierade som profiterar på den” må bra om vi inte krigshetsar frågar han sig.

Paul påstår att USA:s interventionspolitik varit meningslös i Irak, Syrien och nu Afghanistan. Men krigsretoriken piskas på av en etablerad media som har sammanlänkade intresse med krigsindustrin och den globalistiska makteliten.

Ron Paul frågar sig då vem som bär få skulden för kaosartade scenerna i Afghanistan. Han anser att det är många som bär ansvaret, bland annat politikerna som låtit det hela pågå i över 20 år. Paul menar att många av de politiker som drivit på kriget i 20 år är de som nu pekar finger år Joe Biden som avslutar detta och att de då borde förstå att de finns aggressivitet mot USA efter en lång ockupation.