Prenumerera
Prenumerera
By Kancelaria Premiera - File:Mateusz_Morawiecki_Prezes_Rady_Ministrów.jpg, PDM-owner, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=81481702

Polen reagerar på växande migrantströmmar ifrån arabvärlden

Polens premiärminister, Mateusz Morawiecki, vill införa nödtillstånd i två regioner som angränsar Vitryssland. Tanken är att nödläget råder i 30 dagar då illegala invandare från huvudsakligen arabvärlden tar sig över gränser i allt större utsträckning de senaste månaderna. Regeringen i Warszawa har meddelat att ett 2,5 högt stängsel ska byggas för att stoppa migranterna, enligt voanews.com.

flyktingar polen

Bakgrunden till det hela är att ett växande antal migranter, ifrån huvudsakligen mellanöstern, korsat EU:s gräns illegalt. Medlemsstater såsom Estland, Lettland, Litauen och Polen har hljt varnande fingrar i augusti. En del krafter misstänker att det hela regisserats av belarusiske ledare Aleksandr Lukasjenko.