Prenumerera
Prenumerera
Liberalerna - tjänstemän - regeringskansliet
Av Bengt Oberger - Eget arbete, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=35858721/Av Frankie Fouganthin - Eget arbete, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=99415433

Barbro Westerholm lierar sig med SD-kritisk riksdagskandidat

På sin facebooksida hyllar Barbro Westerholm den Liberala riksdagskandidaten Anna Starbrink som aviserat sin kandidatur i bland annat Svenska Dagbladet. Westerholm poängterar att hon är positivt till att Starbrinks kandidatur ska sätta fokus på social-liberal politik och att ”röda linjerna” mot SD upprättas.

Barbro Westerholm är känd som en av de starka krafterna inom svensk politik som banade väg för HBTQ-frågorna på 1970-talet. Anna Starbrink ser henne som en av förebilderna vars arbete hon vill fortsätta på, vilket hon igår skrev på sin facebook som svar på Barbro Westerholms inlägg.

Anna Starbrink är idag regionråd i Stockholm. Hon och Barbro Wester kommer bli centrala personer vid höstens partiråd. De kommer troligtvis arbeta för att Liberalerna inte öppnar för samarbeten med Sverigedemokraterna.