Prenumerera
Prenumerera
oxhagen - kalmar - skottlossning

Bortrövad kvinna ifrån skyddade boendet återfunnen – släktingar gripna

Häromkvällen rapporterade Svenska Morgonbladet om en tjej som blivit kidnappad ifrån skyddat boende. Hon har nu återfunnits i liv och 3 av hennes familjemedlemmar har gripits av polisen misstänkta för människorov. Familjen är känd sedan tidiga hos socialtjänsten och fått flera barn omhändertagna. Det finns hedersrelaterade motiv bakom gärningen.

Redan 2009 misstänktes pappa för att ha brukat våld mot dotter och andra syskon vilket resulterat i flera LVU beslut, enligt Expressen.

I våras konstaterade riksföreningen, Glöm aldrig Pela och Fadime, att det gått 19 år sedan Fadime Sahindal mördades i Uppsala av sin pappa och men trots detta har problematiken ändå växt. De berättar om hur problemet är större idag i ett SVT reportage i mars i år.